Bitcoin in januari 2021: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper en VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 44071 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 6%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin in januari 2021: $42.000, Elon twittert over BTC, rel over whitepaper.

Daarnaast: VanEck vraagt toestemming voor fonds met bitcoin & goud futures. Ook nog in het nieuws: Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!.

Eerder

En al eerder lazen we: Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.900 BTC, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 44071 euro en een AEX stand van 790 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 55.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.