Bitcoin in oktober: BitMEX, Paypal en OKEx, prijs naar $13.800 en Iraanse centrale bank koopt BTC van eigen bodem

Morning call

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 11762 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 6%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin in oktober: BitMEX, Paypal en OKEx, prijs naar $13.800.

Ander nieuwtje: Iraanse centrale bank koopt BTC van eigen bodem. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin 4 dagen verwijderd van historisch prijsrecord.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers dit weekend nog naar $14.000?, OKEx ontkent dat alléén oprichter toegang heeft tot 200.000 Bitcoin, LiteBit voor tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste cryptobroker, en: Nederlands duo verliest 25 miljoen euro aan Bitcoin en moeten jaren de cel in

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 11762 euro en een AEX stand van 534 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 6% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.