Bitcoin: in sommige landen een simpele investering en in andere landen van levensbelang en Bitcoin ETF in Canada had moeite met harde daling

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 29065 euro. Dat is -5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -25%. We lezen vandaag: Bitcoin: in sommige landen een simpele investering en in andere landen van levensbelang.

In ander nieuws: Bitcoin ETF in Canada had moeite met harde daling. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin uitgelegd: gratis livestream over Bitcoin als geld en betaalmiddel.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin (BTC) Update: koers zet daling in, krijgen we een terugval naar $30.000?, Centrale bank Canada: "Intrinsieke waarde Bitcoin moeilijk te bepalen'', Bitcoin (BTC) sparen nam in 2021 significant toe', en: Daalt Bitcoin door patroon weer omlaag richting $35.000?'

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29065 euro en een AEX stand van 707 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een beroerde performance van -24% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.