‘Bitcoin is my safe word’, zegt Tesla topman Elon Musk in cryptische tweet en 1,85 miljoen BTC staat 10 jaar stil

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 19292 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 22%. Vers van de pers: ‘Bitcoin is my safe word’, zegt Tesla topman Elon Musk in cryptische tweet.

In ander nieuws: 1,85 miljoen BTC staat 10 jaar stil. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin.org offline na digitale aanvallen, het Bitcoin netwerk draait door.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Vroege Bitcoiner verkocht 55.000 Bitcoin nog voor 2012, Amerikaanse FinCEN wil extra zware regels voor Bitcoin bedrijven, Bitcoin (BTC) Analyse: Koers schiet voor het eerst naar $24.000, en: ‘Bitcoin prijs naar $150.000 in 2021 door nieuwe kopers’, zegt Marc van der Chijs

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19292 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 22% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.