Bitcoin kan richting $43.000 schieten na Elon Musk nieuws' en CEO grootste Europese bank: 'Bitcoin is niets voor ons'

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 31395 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -10%. We lezen vandaag: Bitcoin kan richting $43.000 schieten na Elon Musk nieuws'.

In ander nieuws: CEO grootste Europese bank: 'Bitcoin is niets voor ons'. Wat we ook nog lazen vandaag: Hup Bitcoin over China, Pizza Day, Taproot en BTC als salaris.

Eerder

En al eerder lazen we: Schiet Bitcoin na dieprood weekend weer terug richting $43.000?', Elon Musk over 'gevecht tussen fiat en crypto', Bitcoin fonds Grayscale heeft 10% korting en zakt mogelijk verder, en: Bitcoin (BTC) Update: Prijs duikelt onder $35.000 door China nieuws

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 31395 euro en een AEX stand van 714 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een beroerde performance van -10% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.