‘Bitcoin knalt door naar $22.300! Komt $23.800 in het vizier van de bulls?’ en Is een Bitcoin (BTC) prijs van $400.000 mogelijk? Deze investeerder denkt van wel

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 18775 euro. Dat is 7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we 25%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin knalt door naar $22.300! Komt $23.800 in het vizier van de bulls?’.

Ook kwam ter sprake: Is een Bitcoin (BTC) prijs van $400.000 mogelijk? Deze investeerder denkt van wel. Ook nog in het nieuws: Bitcoin beurs Kraken gaat begin 2021 het Lightning Netwerk integreren.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Genesis gaat gewassen verbouwen met warmte van Bitcoin mining, Nieuw beleggingsfonds wil $1 miljard aan Bitcoin en Ether hebben in 2021, Bitcoin Prijs Analyse: ‘Bitcoin breekt $20.000! Wat nu?’, en: Bitcoin prijs breekt de grens van $20.000. Wat is er veranderd sinds het prijsrecord van 2017?

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 18775 euro en een AEX stand van 626 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 25% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.