Bitcoin knalt verder omlaag, ligt bodem van koers pas op $32.000?' en Amerikaanse organisatie depositostelsel wil inzicht in bitcoin custodians

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 32703 euro. Dat is -7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we -20%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin knalt verder omlaag, ligt bodem van koers pas op $32.000?'.

Ook relevant kan zijn:Amerikaanse organisatie depositostelsel wil inzicht in bitcoin custodians. Een andere kop van vandaag: Bitcoin beurs Coinbase wil $1,25 miljard ophalen met obligatie-aangifte.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin moet $46.000 veroveren voor nieuwe run', Buy the fucking dip: MicroStrategy koopt $10 miljoen aan Bitcoin, Bitcoin koers dipte 30%, deze 1,1 miljoen adressen raakten 'leeg' tijdens daling, en: Invloedrijke aandeelhouder versus Tesla: 'Bitcoin heeft goede impact op milieu'

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 32703 euro en een AEX stand van 696 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -20% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.