‘Bitcoin koers bereikt opnieuw recordprijs, is $30.000 dit jaar nog mogelijk?’ en SkyBridge investeerde $182 miljoen in Bitcoin: ‘Het is beter goud dan goud zelf’

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Met de BTC koers op 22668 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 19%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin koers bereikt opnieuw recordprijs, is $30.000 dit jaar nog mogelijk?’.

Ander nieuwtje: SkyBridge investeerde $182 miljoen in Bitcoin: ‘Het is beter goud dan goud zelf’. Een andere kop van vandaag: deze topsporter laat 6 miljoen in bitcoin uitbetalen.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Bitcoin in augustus: 21.454 BTC voor MicroStrategy en Wumbo op Lightning, Bitcoin (BTC) miners vestigen nieuw omzetrecord in 2020, Bitcoin verdienen tijdens gamen van Counter-Strike met nieuwe app, en: Topsporter laat helft van salaris van $13 miljoen uitbetalen via Bitcoin

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 22668 euro en een AEX stand van 629 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 36 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 19% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.