Bitcoin koers breekt uit boven $50.000, nemen banken Bitcoin serieus? en Grootste klanten JPMorgan krijgen informatie over Bitcoin toegestuurd

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 42669 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 14%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin koers breekt uit boven $50.000, nemen banken Bitcoin serieus?.

Ook relevant kan zijn:Grootste klanten JPMorgan krijgen informatie over Bitcoin toegestuurd. Ten slotte lezen we voor vandaag: Korting bij Grayscale kan bitcoin naar $100.000 stuwen, aldus analist.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Experts verdeeld over bitcoin: bullish of super bullish?, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 42669 euro en een AEX stand van 654 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 65.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 14% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.