‘Bitcoin koers consolideert. Gaat prijs nog richting $40.000, of was dit de top?’ en Belastingdienst VS stapt over van ‘educatie naar handhaving’ voor Bitcoin in 2021

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 25779 euro. Dat is -5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we 17%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin koers consolideert. Gaat prijs nog richting $40.000, of was dit de top?’.

Ook relevant kan zijn:Belastingdienst VS stapt over van ‘educatie naar handhaving’ voor Bitcoin in 2021. Ten slotte lezen we voor vandaag: $10 miljard aan futures staan open.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Er staan steeds minder Bitcoin (BTC) bij beurzen, liquiditeit droogt op, Hoeveel dagen heeft de Bitcoin koers nodig om te verdubbelen?, 3 mogelijke redenen voor de koers explosie van Bitcoin, en: Hup Bitcoin met Jan Uytenhout over algoritme trading op Bitcoin markt

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 25779 euro en een AEX stand van 632 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 17% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.