‘Bitcoin koers consolideert verder onder $20.000, indicators slaan bullish uit” en Bitcoin beurs Coinbase gaat patenten delen met de industrie

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 15899 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 11%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin koers consolideert verder onder $20.000, indicators slaan bullish uit”.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin beurs Coinbase gaat patenten delen met de industrie. Bovendien bleek vandaag: Dow Jones lanceert in 2021 bitcoin index.

Eerder

En al eerder lazen we: Dow Jones komt met Bitcoin (BTC) index in 2021, Amerikaanse Bitcoin mining pool wil hegemonie van China doorbreken, Real Vision investeerde 10% van hun cash in Bitcoin (BTC), en: Nieuwskop van Reuters vereeuwigd op blockchain: ‘Dollar daalt; Bitcoin bereikt piek’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 15899 euro en een AEX stand van 612 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 26 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 11% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.