‘Bitcoin koers daalde met 10%. Zijn de bulls helemaal verdwenen?’ en Wall Street gigant met $9,3 miljard start nieuw Bitcoin (BTC) fonds

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 18595 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 16%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin koers daalde met 10%. Zijn de bulls helemaal verdwenen?’.

In ander nieuws: Wall Street gigant met $9,3 miljard start nieuw Bitcoin (BTC) fonds. Wat we ook nog lazen vandaag: MicroStrategy koopt voor $650 miljoen aan Bitcoin (BTC) bij.

Eerder

En al eerder lazen we: Splitsing bij bitcoin miner fabrikant Bitmain na interne machtsstrijd, Miljonair die investeerders in Bitcoin ooit ‘sukkels’ noemde toont interesse, Hup Bitcoin met Klukluk: Ledger lek & het veilig opslaan van je BTC, en: Bitcoin beurs Binance moet handel uren stilleggen vanwege storing

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 18595 euro en een AEX stand van 615 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 16% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.