‘Bitcoin koers daalt bijna $1.000 in één dag. Hebben de bears controle?’ en Hackers Kucoin proberen 425 Bitcoin (BTC) te witwassen met ChipMixer

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 11254 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 2%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin koers daalt bijna $1.000 in één dag. Hebben de bears controle?’.

Ook kwam ter sprake: Hackers Kucoin proberen 425 Bitcoin (BTC) te witwassen met ChipMixer. Ook nog in het nieuws: BlockFi investeert $328 miljoen in Bitcoin fonds.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Deze Amerikaanse techondernemer heeft $235 miljoen aan Bitcoin (BTC), Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers zich herpakken of blijven we dalen?, “Bitcoin koers te volatiel als betaalmiddel”, beweert CEO Mastercard, en: Grootste Bitcoin transactie ooit van $1,15 miljard! Whale laat mysterieuze boodschap achter

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 11254 euro en een AEX stand van 534 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 21.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 2% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.