Bitcoin koers daalt na uitroepen Biden als winnaar, maar herstelt bij $14.700 en 5 Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen al door de keuring van DNB

Bitcoin ochtendnieuws

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 12617 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 7%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin koers daalt na uitroepen Biden als winnaar, maar herstelt bij $14.700.

Daarnaast: 5 Nederlandse Bitcoin bedrijven kwamen al door de keuring van DNB. Een andere kop van vandaag: Square en Grayscale kochten voor $2,3 miljard aan BTC.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Square en Grayscale kochten voor $2,3 miljard aan Bitcoin in het derde kwartaal van 2020, Opgelet! Bitcoin dieven sturen smsjes en mails naar eigenaren van Ledger wallets, Eerste Bitcoin wallet met CoinJoins op komst voor iOS, en: De noodzaak van Bitcoin. ‘Let op! Geld sparen kost geld.’

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 12617 euro en een AEX stand van 573 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 7% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.