‘Bitcoin koers koelt af, op naar $25.000 of toch een flinke correctie?’ en Prijs van Bitcoin schommelt rond $23.000, Coinbase wil de beurs op

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 18877 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 27%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin koers koelt af, op naar $25.000 of toch een flinke correctie?’.

Ook kwam ter sprake: Prijs van Bitcoin schommelt rond $23.000, Coinbase wil de beurs op. Bovendien bleek vandaag: Kan de koers nieuwe records breken?.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Deze 14 Bitcoin bedrijven kwamen door de keuring van De Nederlandsche Bank, American Express breidt belang in Bitcoin start-up uit in bullish markt, Bitcoin (BTC) Update: Koers rond $23.000, stoomt de prijs door?, en: Bitcoin bedrijf Paxos haalt $240 miljoen binnen van onder andere PayPal

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 18877 euro en een AEX stand van 629 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 27% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.