Bitcoin koers op sommige beurzen door $50.000, wat nu?' en Bitcoin prijs bereikt nieuw record en banken ontdekken BTC, dat en meer in Hup Bitcoin

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 40360 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 5%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin koers op sommige beurzen door $50.000, wat nu?'.

Ander nieuwtje: Bitcoin prijs bereikt nieuw record en banken ontdekken BTC, dat en meer in Hup Bitcoin. Een andere kop van vandaag: 3 redenen waarom de Bitcoin (BTC) onder $46.000 dipte.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: BNY Mellon's support voor Bitcoin is volgens experts een omslagpunt voor industrie, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 40360 euro en een AEX stand van 688 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 58.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.