‘Bitcoin koers opnieuw afgewezen bij $24.000, wat nu?’ en Bitcoin in 2020: Stijging en groei op alle fronten

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 19217 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 10%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin koers opnieuw afgewezen bij $24.000, wat nu?’.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin in 2020: Stijging en groei op alle fronten. Wat we ook nog lazen vandaag: $2,3 miljard aan BTC opties verlopen deze vrijdag.

Eerder

En al eerder lazen we: Deze beurs in India wil 50 miljoen klanten aan Bitcoin (BTC) helpen, Square doneert $100.000 aan ontwikkelaar van tool voor opslag Bitcoin, Van kilowattuur naar sats: Riot Blockchain koopt 15.000 Bitcoin miners, en: ‘Bitcoin in 2021 als belegging negeren is reden voor ontslag’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19217 euro en een AEX stand van 620 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 31 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 10% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.