‘Bitcoin koers pauzeert: na korte stop door naar $30.000?’ en Vermogensbeheerder van $7.000 miljard zoekt Bitcoin en crypto expert

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 21997 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 18%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin koers pauzeert: na korte stop door naar $30.000?’.

In ander nieuws: Vermogensbeheerder van $7.000 miljard zoekt Bitcoin en crypto expert. Een andere kop van vandaag: Grote bedrijven hebben $30 miljard BTC in kas.

Eerder

En al eerder lazen we: Ontwikkelingen bovenop Bitcoin in 2020: DLC, PayJoin, Signet en Vaults, Bitcoin in mei 2020: Regels laten sporen achter, de Halving en Faketoshi, Bitcoin bedrijven halen in 2020 meer dan $3 miljard aan financiering op, en: Grote bedrijven hebben nu voor meer dan $30 miljard aan bitcoin op de balans

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 21997 euro en een AEX stand van 629 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 35 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 18% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.