Bitcoin koers stijgt $10.000 binnen 24 uur! Door naar $50.000?' en Hup Bitcoin: Tesla koopt voor $1,5 miljard aan BTC, wie volgt?

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Met de BTC koers op 38846 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 32%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bitcoin koers stijgt $10.000 binnen 24 uur! Door naar $50.000?'.

Ander nieuwtje: Hup Bitcoin: Tesla koopt voor $1,5 miljard aan BTC, wie volgt?. Een andere kop van vandaag: Bitcoin ETP van Van Eck slaat aan met $100 miljoen aan investeringen.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Gaat Bitcoin koers deze week naar $45.000? Positieve ontwikkelingen in koers, , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 38846 euro en een AEX stand van 657 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 59.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 32% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.