Bitcoin koers weer richting $60.000, kunnen bulls nu doorpakken?' en Goldman Sachs biedt klanten met $25 miljoen BTC diensten

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 50528 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 16%. We lezen vandaag: Bitcoin koers weer richting $60.000, kunnen bulls nu doorpakken?'.

In ander nieuws: Goldman Sachs biedt klanten met $25 miljoen BTC diensten. Wat we ook nog lazen vandaag: Deze 3 Bitcoin startups halen miljoenen dollars op, bullmarkt bevestigd?.

Eerder

En al eerder lazen we: Goldman Sachs is overstag: de bank wil snel starten met Bitcoin diensten, Column: Hogere bitcoin prijs is resultaat van gebrek aan vertrouwen in de overheid, Bitcoin Video Analyse: schiet de koers naar $62.000 of krijgen we een correctie?, en: Britten focussen regulering op stablecoins en niet zozeer op Bitcoin

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 50528 euro en een AEX stand van 706 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 71.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 16% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.