Bitcoin kruipt tot boven $51.000, maar toch gemixte signalen op grafiek' en MicroStrategy wil $600 miljoen ophalen om Bitcoin te kopen

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 42513 euro. Dat is 5% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 15%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin kruipt tot boven $51.000, maar toch gemixte signalen op grafiek'.

Ander nieuwtje: MicroStrategy wil $600 miljoen ophalen om Bitcoin te kopen. Ook nog in het nieuws: Braziliaanse Bitcoin beurs wil hackers betalen om fouten op te sporen.

Eerder

En al eerder lazen we: MicroStrategy wil $600 miljoen ophalen voor nieuwe investering in Bitcoin, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 42513 euro en een AEX stand van 687 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 61.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 15% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.