Bitcoin lijkt bodem te hebben gevonden, is koersdoel van $76.000 mogelijk?' en Miami wil minen met kernenergie

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 49283 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 7%. Vers van de pers: Bitcoin lijkt bodem te hebben gevonden, is koersdoel van $76.000 mogelijk?'.

In ander nieuws: Miami wil minen met kernenergie. Ook nog in het nieuws: Bitcoin Update: koers oogt sterk en herovert belangrijke prijsniveaus.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin weekoverzicht: Bitonic, Microsoft, Fidelity ETF, Chainalysis en streaming sats, Zorgen over inflatie bij 77% van Amerikanen. Is Bitcoin de oplossing?, Miners haalde meer dan $1,5 miljard aan Bitcoin binnen in de maand maart, en: Nederlander PlanB verwacht dat bitcoin bull markt nog niet klaar is

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 49283 euro en een AEX stand van 700 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 70.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 7% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.