Bitcoin miners in problemen? Grote fabrikant levert minder chips voor hardware en MicroStrategy koopt voor $10 miljoen aan Bitcoin, totaal 91.064 BTC in beheer

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 40761 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 7%. Vers van de pers: Bitcoin miners in problemen? Grote fabrikant levert minder chips voor hardware.

Daarnaast: MicroStrategy koopt voor $10 miljoen aan Bitcoin, totaal 91.064 BTC in beheer. Ook nog in het nieuws: Bitcoin (BTC) Update: stijgt koers dit weekend naar $55.000?.

Eerder

En al eerder lazen we: Voormalig criticaster: 'Bitcoin past in elk portfolio, wegens inflatie van dollar', , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 40761 euro en een AEX stand van 654 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 62.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 7% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.