Bitcoin on-chain Update: whales profiteren van prijsdip en bezitten 7,88 miljoen BTC en Grote Russische banken zijn geen fan van bitcoin

Morning call

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 29751 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -6%. We lezen vandaag: Bitcoin on-chain Update: whales profiteren van prijsdip en bezitten 7,88 miljoen BTC.

In ander nieuws: Grote Russische banken zijn geen fan van bitcoin. Ook nog in het nieuws: Hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaar maakt zich zorgen over gijzelsoftware en bitcoin.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin via de maan! Onderzoekers doen transactie met radiogolven, Elon Musk tweet leidt tot liquidatie van $13,6 miljoen aan bitcoin futures, Winkeliers kunnen met Paxful Pay nu Bitcoin accepteren, en: Miami verwelkomt tienduizenden Bitcoiners voor het evenement Bitcoin2021

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 29751 euro en een AEX stand van 720 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 41.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 2% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.