‘Bitcoin prijs bereikt nieuw record boven $35.000!’ en Groeispurt Bitcoin (BTC) prijs resulteert tot premium van 5% in Korea

Nieuwtjes

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 27407 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 17%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin prijs bereikt nieuw record boven $35.000!’.

In ander nieuws: Groeispurt Bitcoin (BTC) prijs resulteert tot premium van 5% in Korea. Wat we ook nog lazen vandaag: Mediabedrijf Coindesk neemt bitcoin dataprovider TradeBlock over.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) breekt $34.000, beurzen draaien overuren door instituties, Bitcoin (BTC) Update: Heeft de koers genoeg kracht om $35.000 te breken?, Chinees gamingbedrijf wil 10% van Bitcoin rekenkracht, aandeel stijgt, en: Coinbase en One River claimen ‘grootste Bitcoin aankoop ooit’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27407 euro en een AEX stand van 633 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43.3 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 17% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.