‘Bitcoin prijs breekt opnieuw record op $29.300! Wat nu?’ en Bitcoin (BTC) breekt voor het eerst de grens van $29.000!

Ochtendupdate

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Een Bitcoin kost nu 23500 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 21%. Vers van de pers: ‘Bitcoin prijs breekt opnieuw record op $29.300! Wat nu?’.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin (BTC) breekt voor het eerst de grens van $29.000!. Een andere kop van vandaag: VanEck vraagt opnieuw Bitcoin ETF aan.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin Koers Update: Prijs rond $28.000, zit er nog een extra record in?, VanEck vraagt opnieuw toestemming voor Bitcoin ETF bij SEC, Bitcoin liquiditeitscrisis bij beurzen, BTC kopen bij beurzen wordt moeilijker, en: Russische oliegigant Gazpromneft start Bitcoin mining in Siberië

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 23500 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 37.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 21% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.