‘Bitcoin prijs daalde $6.000 in korte tijd. Nemen bears nu definitief over?’ en Bitcoin prijs stevig boven $31.000, SkyBridge investeert $300 miljoen in Bitcoin

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update. Bitcoin kost momenteel rond de 25551 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 14%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin prijs daalde $6.000 in korte tijd. Nemen bears nu definitief over?’.

Daarnaast: Bitcoin prijs stevig boven $31.000, SkyBridge investeert $300 miljoen in Bitcoin. Ten slotte lezen we voor vandaag: Goed nieuws voor bitcoin: Amerikaanse banken mogen stablecoins gebruiken.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Hup Bitcoin: Minder BTC bij beurzen en salaris uitbetalen in Bitcoin, Blockstream lanceert nieuwe Bitcoin hardware wallet genaamd Jade, Bitcoin (BTC) Update: Gaan we deze week sluiten boven $35.000?, en: Bitcoin fun facts: Satoshi in top 40 rijkste miljardairs, record op Twitter

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 25551 euro en een AEX stand van 632 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 40.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 14% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.