Bitcoin prijs in Korea duikelt van $71.000 naar $58.000 en Verpletterende kwartaalcijfers Bitcoin beurs Coinbase: omzet van $1,8 miljard

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 48585 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -3%. Vers van de pers: Bitcoin prijs in Korea duikelt van $71.000 naar $58.000.

In ander nieuws: Verpletterende kwartaalcijfers Bitcoin beurs Coinbase: omzet van $1,8 miljard. Bovendien bleek vandaag: Dit luxe hotel in Nashville accepteert nu ook bitcoin.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: BUX Crypto geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, Basketbalteam Sacramento Kings gaat spelers uitbetalen in Bitcoin, Feest! Gisteren vierde Satoshi Nakamoto zijn officieuze verjaardag, en: Speculeren op Bitcoin prijs bereikt hoogtepunt in maart

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48585 euro en een AEX stand van 712 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.