Bitcoin prijs laat zijn reactie zien! Volgende stop op $27.000 door nieuw patroon?' en Bitcoin koers stevig boven $30.000, volgt een uitbraak naar boven?

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 26066 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -12%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin prijs laat zijn reactie zien! Volgende stop op $27.000 door nieuw patroon?'.

Ook kwam ter sprake: Bitcoin koers stevig boven $30.000, volgt een uitbraak naar boven?. Ten slotte lezen we voor vandaag: Hup Bitcoin: Beursgenoteerd bedrijf koopt voor $150 miljoen aan BTC als spaarmiddel.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: YouTube-ster wil letterlijk $1 miljoen aan Bitcoin naar de maan schieten, , , en:

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 26066 euro en een AEX stand van 660 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 39.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -12% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.