‘Bitcoin prijs naar $150.000 in 2021 door nieuwe kopers’, zegt Marc van der Chijs en All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 18783 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 21%. Vers van de pers: ‘Bitcoin prijs naar $150.000 in 2021 door nieuwe kopers’, zegt Marc van der Chijs.

In ander nieuws: All-time high? Deze grafieken geven aan dat er nog geen Bitcoin hype is. Ten slotte lezen we voor vandaag: Kunnen goud en Bitcoin naast elkaar bestaan? Goldman Sachs zegt van wel.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin betalingen 340% duurder: hoe komt dat?, Wat gebeurde er op de Bitcoin markt toen de koers door $20.000 schoot?, Rapper Megan Thee Stallion geeft gratis bitcoin weg op Twitter, en: ‘Bitcoin koers koelt af, op naar $25.000 of toch een flinke correctie?’

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 18783 euro en een AEX stand van 625 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 30 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 21% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.