‘Bitcoin prijs op recordhoogte, op naar $25.000 ondanks bearish signalen?’ en Ruim 270.000 Bitcoin beleggers getroffen door lek bij Ledger: adresgegevens op straat

Bitcoin ochtendnieuws

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Met de BTC koers op 19347 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 22%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin prijs op recordhoogte, op naar $25.000 ondanks bearish signalen?’.

Ook relevant kan zijn:Ruim 270.000 Bitcoin beleggers getroffen door lek bij Ledger: adresgegevens op straat. Wat we ook nog lazen vandaag: Vermogensbeheerder ruilt deels goud in voor BTC.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Wedloop in Bitcoin mining markt: levering nieuwe hardware tot juni 2021 uitgesteld, In 2020 vonden institutionele beleggers écht de weg naar Bitcoin (BTC), Prijsstijging van Bitcoin zorgt voor drukte op het netwerk: gemiddeld $8 per transactie, en: Miljardenbedrijf verkoopt 5% van fysiek goud en stopt het in Bitcoin (BTC)

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 19347 euro en een AEX stand van 614 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 31.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 22% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.