Bitcoin prijs stevig boven $40.000, vlucht van goud naar bitcoin gaat door en pensioenfondsen vinden weg naar BTC in VS

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 33542 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 24%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin prijs stevig boven $40.000, vlucht van goud naar bitcoin gaat door.

In ander nieuws: pensioenfondsen vinden weg naar BTC in VS. Wat we ook nog lazen vandaag: Bitcoin Stock-to-Flow Cross Asset model: $288.000 in the making?.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Minen van Bitcoin is weer moeilijker, miners verkopen minder BTC, Amerikaanse bank Morgan Stanley koopt aandeel van 10% in MicroStrategy door Bitcoin in schatkist, Blij met de Bitcoin ontwikkelaars? Je kunt ze persoonlijk een donatie sturen, en: Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $40.000?

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 33542 euro en een AEX stand van 646 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 52 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 24% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.