Bitcoin prijs vestigt nieuw record van $61.565 na nieuws Fed en ECB en Tweede Kamerverkiezingen: de politiek over (financiële) privacy

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 50875 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 19%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin prijs vestigt nieuw record van $61.565 na nieuws Fed en ECB.

Daarnaast: Tweede Kamerverkiezingen: de politiek over (financiële) privacy. Ten slotte lezen we voor vandaag: Bitcoin prijs update: koers bereikt nieuw record, $59.680 per bitcoin.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Tweede Kamerverkiezingen: de euro en de Europese Centrale Bank, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 50875 euro en een AEX stand van 677 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 75.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 19% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.