Bitcoin schiet door omhoog, knalt koers na kleine pullback door naar $40.000?' en Canadees bedrijf zet in op Bitcoin ETF en dient verzoek in

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 31184 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 13%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin schiet door omhoog, knalt koers na kleine pullback door naar $40.000?'.

Ander nieuwtje: Canadees bedrijf zet in op Bitcoin ETF en dient verzoek in. Ten slotte lezen we voor vandaag: Oekraïne wil met staatsbedrijf Bitcoin (BTC) gaan minen bij kerncentrale.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Mysterieuze koper haalt 15.000 Bitcoin van Coinbase, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 31184 euro en een AEX stand van 655 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.6 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 13% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.