Bitcoin speelt belangrijke rol in toekomst van Twitter' en Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin

Morning call

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Een Bitcoin kost nu 32327 euro. Dat is 7% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke stijging dus. Voor de week performance noteren we 24%. Wat vandaag opvalt: Bitcoin speelt belangrijke rol in toekomst van Twitter'.

In ander nieuws: Elon Musk en Jack Dorsey in gesprek over Bitcoin. Bovendien bleek vandaag: Oude energiecentrale gaat met energieoverschot Bitcoin minen.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit, VIDEO: Bitcoin koers in evenwichtspatroon, maakt de prijs zich op voor een grote beweging?, Bitcoin Update: koers zakt verder weg na lokale top bij $36.000, en: Beurzen verwerkte $958 miljard aan Bitcoin en crypto trades in juni

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 32327 euro en een AEX stand van 743 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 43.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 24% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.