Bitcoin staat op $66.300 in Zuid-Korea, lokale schaarste groeit en Rapicoon Snoop Dogg gelooft 'honderd procent' in Bitcoin

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 48551 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Vandaag lezen we onder meer: Bitcoin staat op $66.300 in Zuid-Korea, lokale schaarste groeit.

Daarnaast: Rapicoon Snoop Dogg gelooft 'honderd procent' in Bitcoin. Een andere kop van vandaag: Chinese provincie lanceert plan voor Bitcoin mining hub op waterenergie.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin update: koers daalt 2,5% en blijft onder $60.000, Onzin rechtzetten en informatie delen over Bitcoin op BTCWiki.nl, Voormalig Bitcoin analist wordt directeur van Amerikaanse waakhond, en: Bitcoin in 2010: eerste mining pool, Mt. Gox en het symbool ฿

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 48551 euro en een AEX stand van 708 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een magere performance van -1% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.