‘Bitcoin stijgt in paar dagen 20% naar $16.000. Stomen bulls door naar $17.000?’ en Arthur Stolk van Bitcoin fonds Icoinic: “We draaien 125% rendement in 2020”

Morning call

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies. Bitcoin kost momenteel rond de 12987 euro. Dat is -2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 12%. We lezen vandaag: ‘Bitcoin stijgt in paar dagen 20% naar $16.000. Stomen bulls door naar $17.000?’.

Ander nieuwtje: Arthur Stolk van Bitcoin fonds Icoinic: “We draaien 125% rendement in 2020”. Ook nog in het nieuws: VS confisqueert ruim $1 miljard aan BTC.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Mede-oprichter Bitcoin miner Layer1 sleept compagnon de rechtszaal in, Bitcoin Koers Analyse: BTC breekt door $15.000, volgende stop $16.000?, Amerika neemt ruim $1 miljard aan Silk Road Bitcoin in beslag, en: Bitcoin broker BLOX ontvangt goedkeuring van De Nederlandse Bank

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 12987 euro en een AEX stand van 568 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 12% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.