‘Bitcoin stoomt door tot $37.700, komt top nu in zicht?’ en Redditor verliest $100.000 aan Bitcoin door eigen fout met computer

Ochtendupdate

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Met de BTC koers op 30175 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 27%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin stoomt door tot $37.700, komt top nu in zicht?’.

Daarnaast: Redditor verliest $100.000 aan Bitcoin door eigen fout met computer. Ten slotte lezen we voor vandaag: Koers breekt opnieuw record bij grens van $37.000.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: Bitcoin (BTC) handelsdesk uit Hong Kong haalt $90 miljoen op, JP Morgan voorspelt Bitcoin (BTC) prijs van 146.000 dollar op lange termijn, Tweede Bitcoin beurs van Brazilië gekocht door Argentijnse concurrent, en: Bitcoin bedrijf Strike komt naar Europa via samenwerking met Bittrex

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30175 euro en een AEX stand van 639 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 27% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.