‘Bitcoin whale data suggereert ‘must hold’ support op $14.900′ en Drukte op het Bitcoin (BTC) netwerk: 1,18 miljoen actieve adressen op 1 dag

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 13098 euro. Dat is 1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 9%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: ‘Bitcoin whale data suggereert ‘must hold’ support op $14.900′.

In ander nieuws: Drukte op het Bitcoin (BTC) netwerk: 1,18 miljoen actieve adressen op 1 dag. Een andere kop van vandaag: Wall Street weet Bitcoin steeds meer te vinden.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin (BTC) rekenkracht stijgt met 12% na dip in oktober, Oud-medewerker Microsoft 9 jaar cel in vanwege ‘Bitcoin’ fraude, Bitcoin (BTC) Update: Koerscorrectie naar $14.400 in de maak?, en: Deze miljardair en Wall Street investeerder heeft nu ook beetje Bitcoin

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 13098 euro en een AEX stand van 593 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 22.1 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een mooie performance van 9% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.