‘Bitcoin zijwaarts rond $36.000. Is koers klaar voor actie in deze nieuwe week?’ en ‘Bitcoin (BTC) is een mogelijke reservemunt’, aldus oud-premier van Canada

Bitcoin ochtendnieuws

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Een Bitcoin kost nu 30155 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we 3%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Bitcoin zijwaarts rond $36.000. Is koers klaar voor actie in deze nieuwe week?’.

Daarnaast: ‘Bitcoin (BTC) is een mogelijke reservemunt’, aldus oud-premier van Canada. Wat we ook nog lazen vandaag: aantal BTC whales stijgt flink.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: Bitcoin (BTC) futuremarkt tikt $13 miljard aan, $500 miljoen aan futures geliquideerd, Complete internet in Uganda stilgelegd, ook Bitcoin (BTC) handel plat, Mt. Gox crediteuren kunnen 90% van overgebleven Bitcoin claimen, en: Galaxy Digital betreedt ook de lucratieve bitcoin (BTC) mining markt

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 30155 euro en een AEX stand van 650 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 46.4 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een bescheiden performance van 3% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.