Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso en Bitcoin (BTC) maand mei samengevat in 11 belangrijke nieuwtjes

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 37015 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -9%. We lezen vandaag: Braziliaanse voetbalclub São Paulo gesponsord door bitcoinbeurs Bitso.

Ook relevant kan zijn:Bitcoin (BTC) maand mei samengevat in 11 belangrijke nieuwtjes. Bovendien bleek vandaag: Bitcoin in maart 2021: fondsen, Bitonic en ETF's.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Grootste bitcoin update in jaren is geactiveerd: Taproot is live!, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 37015 euro en een AEX stand van 779 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 47.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een beroerde performance van -9% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.