‘Breekt Bitcoin (BTC) koers uit symmetrische driehoek naar recordprijs van $19.888?’ en Duitse bank opent Bitcoin fonds voor instituties vanwege inflatie

Nieuwtjes

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 15901 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -4%. Vandaag lezen we onder meer: ‘Breekt Bitcoin (BTC) koers uit symmetrische driehoek naar recordprijs van $19.888?’.

Ander nieuwtje: Duitse bank opent Bitcoin fonds voor instituties vanwege inflatie. Bovendien bleek vandaag: BTC staat 7e in de lijst van wereldvaluta.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin (BTC) is de 7e valuta van de wereld, Michael Saylor over Bitcoin’s volgende miljard gebruikers, Medeoprichter van Bitcoin beurs Global opgepakt door politie, en: Bitcoin vlaggenschip Grayscale noteert hoogste volume sinds eind 2017

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 15901 euro en een AEX stand van 613 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 25.9 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -4% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.