"Brengen bulls Bitcoin koers weer naar $60.000 na forse daling?" en Koopdruk op Bitcoin markt neemt toe ondanks stijging naar $60.000

Ochtendupdate

Kort nieuws in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 46664 euro. Dat is -6% ten opzichte van de prijs van gisteren, een flinke daling dus. Voor de week performance noteren we 6%. Wat vandaag opvalt: "Brengen bulls Bitcoin koers weer naar $60.000 na forse daling?".

Ook kwam ter sprake: Koopdruk op Bitcoin markt neemt toe ondanks stijging naar $60.000. Ten slotte lezen we voor vandaag: In deze Amerikaanse staat gaan ze goedkoper Bitcoin (BTC) delven.

Eerder

En gisteren kwam in het nieuws: Bitcoin koers rally dendert naar nieuw record boven $61.000, hoe kan dit?, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 46664 euro en een AEX stand van 681 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 68.5 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Er zijn niet veel tijdsframes over welke de AEX het beter doet dan Bitcoin.

Als we kijken naar de week dan zien we een mooie performance van 6% voor de moeder aller crypto's. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.