Brengen de bulls de Bitcoin koers vandaag naar $55.000?' en BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.Allereerst de prijs. Een Bitcoin noteert momenteel 42714 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 8%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Brengen de bulls de Bitcoin koers vandaag naar $55.000?'.

Ook relevant kan zijn:BitBox02, een Bitcoin hardware wallet van Zwitserse kwaliteit. Bovendien bleek vandaag: 84% van financieel directeurs wil Bitcoin niet als corporate asset aanhouden'.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Amerikaanse bankier: "Bitcoin is een alternatief voor goud", , , en:

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 42714 euro en een AEX stand van 681 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 62.7 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Kijken we naar de risk-return verhouding dan was zelfs een kleine allocatie in Bitcoin zeer verstandig geweest.

Kijken we naar de wekelijkse performance dan zien we een mooie performance van 8% voor het digitale goud. Wil jij weten of Bitcoin een goede investering is, dan is het verstandig je alternatieven te vergelijken.Zet jij je geld op een spaarrekening dan krijg je nu ongeveer 0.2% rente op jaarbasis. Wat de beste allocatie is, hangt o.a. af van je 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een hoger potentieel rendement komt samen met meer risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.