Brits fonds steekt $84 miljoen in Bitcoin' en Explosie kolenmijn China zorgt voor daling 30% rekenkracht Bitcoin'

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 51404 euro. Dat is -3% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 5%. Wat vandaag opvalt: Brits fonds steekt $84 miljoen in Bitcoin'.

Ook kwam ter sprake: Explosie kolenmijn China zorgt voor daling 30% rekenkracht Bitcoin'. Ten slotte lezen we voor vandaag: Biden legt Rusland sancties op: bitcoin adressen op zwarte lijst.

Eerder

En al eerder lazen we: Bitcoin is een bubbel' volgens 74% van beleggers met $533 miljard in bezit, AXA accepteert bitcoin (BTC) voor betalen van verzekering, $750 miljoen aan Bitcoin verplaatst van hack Bitfinex uit 2016, en: CEO Goldman Sachs: Bitcoin kan groter worden dan goud

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 51404 euro en een AEX stand van 713 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 72 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een bescheiden performance van 5% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.