Bullish structuur zou Bitcoin koers naar $70.000 kunnen brengen' en Snoop Dogg is fan van BTC

Morning call

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. Bitcoin kost momenteel rond de 49823 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we -1%. Vers van de pers: Bullish structuur zou Bitcoin koers naar $70.000 kunnen brengen'.

Ander nieuwtje: Snoop Dogg is fan van BTC. Wat we ook nog lazen vandaag: Grayscale Bitcoin Trust van $38 miljard moet een ETF worden.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Enorme groei in Thailand! Bitcoin handelsvolume stijgt 600% sinds november, 'Bears hebben overhand aan begin nieuwe week, Bitcoin naar $54.000?', Bitcoin weekoverzicht: Grote banken en betaalproviders stappen met beide benen in Bitcoin, en: Bitcoin miners verkopen nieuwe BTC niet: goed nieuws voor bulls

Tot zover de meest opvallende headlines.

Met een bitcoin prijs van 49823 euro en een AEX stand van 713 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 69.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. We kunnen wel stellen dat BTC een stuk beter rendeert dan de AEX.

Kijkend naar de afgelopen zeven dagen zien we een magere performance van -1% voor bitcoin, de meest bekende cryptomunt.. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.