Bulls behouden overhand, knalt Bitcoin koers door naar $57.000?' en Tesla verkocht $272 miljoen aan bitcoin in kwartaal één

Ochtendupdate

Je dagelijkse Bitcoinupdate is hier. We lopen je snel door de belangrijkste headlines omtrent Bitcoin en cryptocurrencies.Een Bitcoin kost nu 45560 euro. Dat is 2% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -3%. Het nieuws van vandaag behelst ondermeer de volgende headline: Bulls behouden overhand, knalt Bitcoin koers door naar $57.000?'.

Ander nieuwtje: Tesla verkocht $272 miljoen aan bitcoin in kwartaal één. Een andere kop van vandaag: PayPal CEO: “Stijgende vraag naar bitcoin verbaast ons”.

Eerder

En al eerder lazen we: Digitale munt China duwt Alipay en WeChat in het nauw', Bitcoin prijs daalt naar $47.000 maar stijgt direct met 12%, Bitcoin markt ervaart gezonde correctie, $100.000 is reëel prijsdoel', en: $2,37 miljard aan Tether richting Bitcoin beurzen, buy the dip?

Tot zover de meest prangende headlines.

Met een bitcoin prijs van 45560 euro en een AEX stand van 715 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 63.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een magere performance van -3% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.