CBOE wil een Bitcoin ETF op de markt brengen en Nederlandse attractieparken slachtoffer afpersing, 7 bitcoin aan losgeld gevraagd

Bitcoin ochtendnieuws

Overzicht van het belangrijkste Bitcoin nieuws. De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 40910 euro. Dat is -1% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 2%. Vers van de pers: CBOE wil een Bitcoin ETF op de markt brengen.

Ook relevant kan zijn:Nederlandse attractieparken slachtoffer afpersing, 7 bitcoin aan losgeld gevraagd. Wat we ook nog lazen vandaag: Rakuten integreert Bitcoin (BTC) in haar betaalwallet.

Eerder

En om je bij te brengen over de gebeurtenissen van gisteren: MicroStrategy koopt 15 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) bij, , , en:

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 40910 euro en een AEX stand van 662 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 61.8 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een bescheiden performance van 2% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.