Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether als 'mogelijk gevaar voor kredietmarkten' en Hacks uit beginjaren van Bitcoin: Bitfloor verliest 24.000 BTC

Ochtendupdate

Snel op de hoogte van het nieuws rondom Bitcoin met onze dagelijkse update.Met de BTC koers op 27867 euro. Dat is 4% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte stijging dus. Voor de week performance noteren we -7%. Vandaag lezen we onder meer: Centraal bankier in VS vestigt aandacht op Tether als 'mogelijk gevaar voor kredietmarkten'.

Ook kwam ter sprake: Hacks uit beginjaren van Bitcoin: Bitfloor verliest 24.000 BTC. Ook nog in het nieuws: Centrale bank van Tanzania gaat bitcoin onderzoeken op verzoek van president.

Eerder

Gisteren werd het nieuws gedomineerd door de volgende headlines: Citigroup lanceert afdeling voor digitale assets zoals Bitcoin, Er zit 1.600 Bitcoin in het Lightning Netwerk, een nieuw record, Bitcoin (BTC) Update: koers tikte $28.900 aan, was dat de bodem?, en: Bitcoin mining bedrijf haalt $105 miljoen op, focus op overbodige steenkool als energiebron

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 27867 euro en een AEX stand van 733 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 38 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Puur naar het rendement gekeken was je geld vaak beter af in Bitcoin.

Voor de week echter zien we een beroerde performance van -7% voor de bekendste vorm van digitaal geld. Om een inschatting te kunnen maken of Bitcoin een goede investering is, is het belangrijk je alternatieven te vergelijken. Zo had je bijvoorbeeld je geld op een spaarrekening kunnen laten staan tegen 0.2% rente, of je had aandelen of goud kunnen kopen. Wat de beste allocatie is, hangt met name af van jouw persoonlijke 'risk appetite': hoeveel risico wil en durf jij te lopen met je kapitaal? Een stelregel is meer (potentieel) rendement komt vaak samen met meer risico. Je spaarrekening gaat je niet rijk maken, maar heeft in principe ook niet veel risico. Bitcoin heeft een enorme potentiele upside, maar er is ook een groot risico dat je bitcoins in waarde kunnen dalen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.