De Week in Bitcoin: verbod, El Salvador en Taproot en PlanB: 'Traject naar bitcoin prijs van $288.000 is onveranderd'

Nieuwtjes

Snel bijlezen over de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes omtrent Bitcoin doe je hier.De huidige prijs van bitcoin is ongeveer 32361 euro. Dat is 0% ten opzichte van de prijs van gisteren, een lichte daling dus. Voor de week performance noteren we 17%. Wat vandaag opvalt: De Week in Bitcoin: verbod, El Salvador en Taproot.

Ook relevant kan zijn:PlanB: 'Traject naar bitcoin prijs van $288.000 is onveranderd'. Een andere kop van vandaag: De Bitcoin mempool is wéér leeg, wat betekent dat?.

Eerder

Al eerder kwamen de volgende feiten in het nieuws: DJ David Guetta zet strandhuis in Miami te koop voor 380 Bitcoin, een verbod op BTC is gesprek van de dag, ‘Bitcoin adoptie in El Salvador is een interessant experiment', zegt de Bank voor Internationale Betalingen, en: Bitcoin mining bedrijf Hut 8 naar de Nasdaq beurs

Dat was in het kort het belangrijkste nieuws.

Met een bitcoin prijs van 32361 euro en een AEX stand van 731 kunnen we momenteel dus stellen dat Bitcoin ongeveer 44.2 keer de AEX is. Deze waarde an sich zegt ons niet heel veel, maar het is wel interessant om deze ratio voor een langer tijdsframe in de gaten te houden. Dit geeft namelijk aan wat qua rendement een betere belegging zou zijn geweest. Bitcoin als toevoeging aan een gediversificeerde portfolio wordt steeds onvermijdelijker.

Voor de week echter zien we een mooie performance van 17% voor de gedecentralizeerde munt. Meer en meer institutionele en traditionele beleggers realiseren zich dat Bitcoin niet langer kan ontbreken in een brede portfolio. Al is het maar een 1-5% allocatie. Sommigen van hen zien dit met name als hedge tegen inflatie en het risico dat aandelenmarkten zullen kelderen.

Wil je snel een bitcoin kopen met iDeal? Of wil je meer informatie over wat er bij komt kijken, ga dan snel naar onze uitleg over het kopen van bitcoin.